Moederschapsyoga

Moederschapsyoga is yoga voor aanstaande mama’s en kersverse mama’s. Door zwangerschapsyoga en postnatale yoga kun je in elke fase van je moederschap ontspannen, in beweging blijven en verbinding maken met je baby.

Als aanstaande of kersverse mama wil je optimaal genieten van deze bijzondere tijd in je leven. Yoga kan je daar enorm bij helpen. Sterker nog, het wordt aangeraden door geboorteprofessionals zoals verloskundigen en kraamverzorgenden. Yoga helpt je namelijk ontspannen, wat goed is voor je hormoonhuishouding. Misschien lees je inmiddels elke dag over jouw ontwikkeling en die van je baby, dan heb je vast wel eens gehoord van het hormoon oxytocine. Het wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Door de ontspanning die je ervaart tijdens yoga, laat je dit hormoon optimaal zijn werk doen. En dat is goed voor jou en je baby’tje. Zowel tijdens je zwangerschap als daarna.

Naast ontspanning, is het goed om in elke fase te blijven bewegen. Je zult er niet altijd zin in hebben. Niets menselijks is ons vreemd. Juist daarom is het zo fijn om je regelmatig op je yogamatje te begeven. Daarbij is het aan te raden om niet naar een reguliere yogales te gaan, maar te kiezen voor een zwangerschapsyogales of postnatale yogales. Tijdens moederschapsyogalessen wordt namelijk rekening gehouden met de veranderingen die je lichaam ondergaat door het bijzondere proces van het nieuwe leven. Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen, want alleen dan kun je ook goed voor je baby’tje zorgen.

En dat baby’tje, jouw baby’tje, jouw kleine wondertje. Dat begint als een klein bijna-nietsje in je buik en uitgroeit tot een echt klein mensje. Een mensje dat bloeit en groeit onder jouw vleugels, met jouw liefde. Die liefde en het verbinden begint al in je buik. Je baby hoort jouw ademhaling. Je hart. Je stem. Moederschapsyoga versterkt die verbinding. Zowel bij zwangerschapsyoga, postnatale yoga als bij babyyoga.

Wil je meer weten over de verschillende vormen van yoga? Lees dan nu verder over de voordelen van zwangerschapsyoga, postnatale yoga en babyyoga.

Yogadocent
Over moederschapsyoga.nl

Helaas zijn momenteel de yogastudio’s gesloten. Daarom bieden wij, yogadocenten en yogastudio’s, jou online livestream yogalessen aan die je vanuit je huis kunt meedoen. Wanneer het jou uitkomt. Boek daarom direct je les zwangerschapsyoga, postnatale yoga of babyyoga.

Zwangerschapsyoga

MOEDERSCHAPSYOGA

Ontspannen. Bewegen. Verbinden.

Zwangerschapsyoga
Ik ben zwanger

De voordelen van zwangerschapsyoga

Postnatale yoga
Ik ben mama

De voordelen van postnatale yoga

Babyyoga
Voor je baby

De voordelen van babyyoga

Ontspannen

Maximale me-time

Bewegen

Fit in de flow

Verbinden

Team mama-baby