Zwangerschapsyoga in Amsterdam

Zwangerschapsyoga

Tijdens je zwangerschap is het waardevol om in beweging te blijven, te verbinden met je baby’tje in je buik en te ontspannen. Het is bewezen dat zwangerschapsyoga hieraan bijdraagt door de verzachtende effecten van ademhaling, meditatie en beweging. Op moederschapsyoga.nl vind je het landelijk aanbod van zwangerschapslessen en zwangerschapsretreats. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de vorm die bij je past? Download dan de gratis zwangerschapsyoga keuzegids.

Zwangerschapsyoga

Op moederschapsyoga.nl vind je het landelijk aanbod van zwangerschapslessen en zwangerschapsretreats. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de vorm die bij je past? Download dan de gratis zwangerschapsyoga keuzegids.

Online zwangerschapsyogalessen

Tijdens je zwangerschap kun je via online livestream zwangerschapsyoga doen bij docenten uit het hele land.

Zwangerschapsretreats in Nederland

Even lekker weg tijdens je zwangerschap? Moederschapsyoga.nl heeft de leukste retreats van 2021 voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga verschilt van gewone yoga, doordat het aangepast is voor de zwangere vrouw. Zowel fysiek, mentaal en soms ook spiritueel. De bewegingen, meditatie en ademhaling zijn veelal zacht en vrouwelijk. Je kunt daarom altijd meedoen met zwangerschapsyoga, ook als je nog geen ervaring hebt met yoga. Moederschapsyoga.nl heeft de voordelen voor je op een rijtje gezet.

 • Beweging – Je blijft in beweging en dat is niet alleen fijn, het is ook goed. De bewegingen zijn zacht en vrouwelijk. Tegelijkertijd werk je aan versteviging van spieren op plekken waar dat juist extra nodig is voor zowel tijdens als na je zwangerschap.
 • Ontspanning – Je kunt je tijdens de les overgeven aan de verzachtende effecten van je ademhaling, meditatie en soms visualisatie. Je hebt even tijd voor jezelf. Niets zo fijn als even wat me-time tijdens je zwangerschapsyogales.
 • Verbinding met je baby – Door de ontspanningsmomenten tijdens zwangerschapsyoga, voelt jouw baby’tje jouw rustige ademhaling en dat jouw hartslag omlaag gaat. Dat is de ultieme verbinding met je baby.
 • Voorbereiding op de bevalling – Tijdens zwangerschapsyoga leer je vaak over wat je wel of niet kunt verwachten bij een bevalling. Hierbij wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld je bekkenbodem en ademhaling.
 • Balans houden – Tijdens je zwangerschap ontstaat een nieuwe balans. Fysiek kun je denken aan je buik die steeds groter wordt, doordat je baby’tje groeit. Je evenwicht verandert en yoga helpt je zoveel mogelijk balans te houden. Mentaal kun je denken aan de hormonen die hun werk doen. De beweging en ontspanning van yoga helpen met het houden van balans.
 • Ervaringen delen – Als je groepslessen volgt, volg je de lessen met andere zwangere vrouwen. Het is waardevol om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Vaak zijn gevoelens en situaties veel normaler dan je zou denken, en hebben andere vrouwen daar ook mee te maken.

Soms worden bij zwangerschapsyoga ook partnerlessen aangeboden. Jouw partner kan dan meegenieten van de voordelen van zwangerschapsyoga door ook in beweging te blijven, te ontspannen en te verbinden met je baby. Daarnaast wordt je partner voorbereid op de bevalling en kan je partner ervaringen delen met andere partners.

Bewegen

Fit in de flow

Ontspannen

Even tijd voor jezelf

Verbinden

Team mama-baby

Vormen van zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga kun je op verschillende manieren volgen.

 • Losse zwangerschapsyogales – Je kunt een losse les volgen, of meerdere losse lessen bij een of meerdere yogastudio’s of -docenten.
 • Zwangerschapsyogacursus – Je kunt een aaneengesloten cursus volgen bij een yogastudio of -docent.
 • Fysieke zwangerschapsyogalessen – Deze vinden plaats in een yogastudio waar vaak de benodigde zwangerschapsyogaprops al aanwezig zijn.
 • Online zwangerschapsyogalessen – Deze kun je zowel op bijvoorbeeld Youtube volgen als live, via een livestream.
 • Privéles – Bij een privéles zwangerschapsyoga wordt de les afgestemd op jouw persoonlijk behoeften.
 • Zwangerschapsyogaretreat – Tijdens een zwangerschapsretreat trek je je een dag of een weekend samen met andere zwangere vrouwen terug, en dompel je je onder in al het moois dat zwangerschapsyoga te bieden heeft.

Wil je meer lezen over de verschillende vormen en de vorm vinden die het beste bij jou past? Download dan de gratis zwangerschapsyoga keuzegids van moederschapsyoga.nl.

De leestafel

Schuif je gezellig aan aan de leestafel? Hier lees je over zwangerschap, het jonge moederschap en yoga in deze bijzondere periode. Veel leesplezier!

Yogashop

Vind de leukste aanbiedingen voor mama’s, baby’s en yogadocenten in onze yogashop. Ook leuk als je op zoek bent naar een origineel kraamcadeau.

Slider
MOEDERSCHAPSYOGA
MOEDERSCHAPSYOGA
5/5

Moederschapsyoga is yoga voor als je zwanger bent of een baby hebt. Juist nu is het waardevol om te ontspannen, in beweging te blijven en te verbinden met je baby. Op moederschapsyoga.nl vind je alles over zwangerschapsyoga, postnatale yoga en babyyoga. Yogalessen, retreats, interessante artikelen en veel meer. We wensen je veel plezier, geluk en liefde toe!

Hou mij op de hoogte
Ontvang aanbiedingen, nieuw geplaatste lessen en updates van moederschapsyoga.nl in je inbox.
Yoga via Youtube: wel of geen goed idee?

Tegenwoordig kun je op veel plekken, zoals Youtube, online yogalessen volgen. Makkelijk en comfortabel. Maar is het wel zo’n goed idee?

De fijnste yogabroek voor tijdens en na je zwangerschap

Als je zwanger bent en zwangerschapsyoga doet, dan is de juiste outfit vinden vaak best een dingetje. Wij selecteerden de fijnste yogabroek voor tijdens en na je zwangerschap voor je.

Social media

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van zwangerschapsyoga, postnatale yoga en babyyoga in Amsterdam.