Postnatale yoga
Postnatale yoga

Postnatale yoga is voor yoga voor als je een baby’tje hebt. Postnatale yoga is gericht op fysieke en mentale balans na je bevalling en versteviging van je spieren. Op moederschapsyoga.nl vind je het landelijk aanbod van online postnatale yogalessen en retreats.

Postnatale yoga

Op moederschapsyoga.nlvind je het landelijk aanbod van postnatale yogalessen en retreats.

Online postnatale yogalessen

Na je bevalling kun je via online livestream postnatale yoga doen bij docenten uit het hele land.

Mama(baby)retreats

Even lekker weg met of zonder je baby? Moederschapsyoga.nl heeft de leukste retreats van 2021 voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van postnatale yoga

Postnatale yoga is gericht op vrouwen na hun bevalling. Doordat postnatale yoga werkt met een rustige opbouw, kun je ook zonder yoga ervaring meedoen aan postnatale yogalessen. Moederschapsyoga.nl heeft de voordelen voor je op een rijtje gezet.

  • Beweging – Tijdens postnatale yoga heb je de tijd en de ruimte om vrij te bewegen. Tegelijkertijd werk je aan versteviging van buikspieren en bekkenbodemspieren.
  • Ontspanning – Je hebt even tijd voor jezelf en kunt je tijdens de les overgeven aan de ontspannen effecten van je ademhaling en meditatie.
  • Verbinding met je baby – Bij babyyoga en bij sommige postnatale yogalessen kun je je baby’tje meenemen. Je baby’tje wordt op een liefdevolle manier betrokken bij de les, doordat jij contact maakt.
  • Balans houden – Na je bevalling ontstaat een nieuwe balans. Fysiek kun je denken aan je buik die weg is. Je evenwicht verandert en yoga helpt je zoveel mogelijk balans te houden. Mentaal kun je denken aan de hormonen die hun werk doen. De beweging en ontspanning van yoga helpen met het houden van balans.
  • Ervaringen delen – Als je groepslessen volgt, volg je de lessen met andere mama’s. Het is waardevol om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Vaak zijn gevoelens en situaties veel normaler dan je zou denken, en hebben andere vrouwen daar ook mee te maken.

Postnatale yoga kun je met of zonder je baby doen. Je kunt je baby’tje ook meenemen naar babyyoga. Babyyoga is helemaal gericht op je baby.

Bewegen

Fit in de flow

Ontspannen

Even tijd voor jezelf

Verbinden

Team mama-baby

Vormen van postnatale yoga

Postnatale yoga kun je op verschillende manieren volgen.

  • Losse postnatale yogales – Je kunt een losse les volgen, of meerdere losse lessen bij een of meerdere yogastudio’s of -docenten.
  • Fysieke postnatale yogalessen – Deze vinden plaats in een yogastudio waar vaak de benodigde yogaprops al aanwezig zijn.
  • Online postnatale yogalessen – Deze kun je zowel op bijvoorbeeld Youtube volgen als live, via een livestream.
  • Privéles – Bij een privéles wordt de les afgestemd op jouw persoonlijk behoeften.
  • Yogaretreat voor mama’s – Tijdens een mama(baby)retreat trek je je een dag of een weekend samen met andere mama’s en baby’s terug, en dompel je je onder in al het moois dat yoga in deze fase van jullie leven te bieden heeft.

Wil je meer lezen over de verschillende vormen en de vorm vinden die het beste bij jou past? Download dan de gratis postnatale yoga keuzegids van moederschapsyoga.nl.

De leestafel

Schuif je gezellig aan aan de leestafel? Hier lees je over zwangerschap, het jonge moederschap en yoga in deze bijzondere periode. Veel leesplezier!

Yogashop

Vind de leukste aanbiedingen voor mama’s, baby’s en yogadocenten in onze yogashop. Ook leuk als je op zoek bent naar een origineel kraamcadeau.

Slider
MOEDERSCHAPSYOGA
MOEDERSCHAPSYOGA
5/5

Moederschapsyoga is yoga voor als je zwanger bent of een baby hebt. Juist nu is het waardevol om te ontspannen, in beweging te blijven en te verbinden met je baby. Op moederschapsyoga.nl vind je alles over zwangerschapsyoga, postnatale yoga en babyyoga. Yogalessen, retreats, interessante artikelen en veel meer. We wensen je veel plezier, geluk en liefde toe!

Hou mij op de hoogte
Ontvang aanbiedingen, nieuw geplaatste lessen en updates van moederschapsyoga.nl in je inbox.
Yoga via Youtube: wel of geen goed idee?

Tegenwoordig kun je op veel plekken, zoals Youtube, online yogalessen volgen. Makkelijk en comfortabel. Maar is het wel zo’n goed idee?

De fijnste yogabroek voor tijdens en na je zwangerschap

Als je zwanger bent en zwangerschapsyoga doet, dan is de juiste outfit vinden vaak best een dingetje. Wij selecteerden de fijnste yogabroek voor tijdens en na je zwangerschap voor je.

Social media

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van zwangerschapsyoga, postnatale yoga en babyyoga in Amsterdam.